Vluv design zitballen

  • Datum: 19 maart 2019
  • Tekst: Evelien Erichsen

Niet eerder zagen wij zitballen zo mooi, handig en duurzaam als de Vluv zitballen.

Een zitbal is voor menig zwangere vrouw een uitkomst. Zo ook voor mij. Ik zat erop als vervanger van een stoel of hing erachter als ik weer last had van mijn buik en bekken. Soms hing ik zo lang aan de bal dat mijn wang bleef plakken aan het goedkope polyester. Desondanks ben ik de bal dankbaar want mede dankzij deze bolle unit kon ik mijn wee├źn goed opvangen en natuurlijk bevallen. Eigenlijk had ik ‘m moeten houden, als eerbetoon. Ware het niet dat ik behoorlijk stijl gevoelig ben en mijn blauwe, lawaaierige, plakkerige bal paste niet in ons interieur. Ook rolde het continue weg. Schijnbaar is ons huis scheef gebouwd. Dus werd het ‘exit zitbal’.

Maar het kan ook anders. Want wat zijn deze Vluv ballen mooi, praktisch en ook nog eens duurzaam. Er zijn namelijk geen chemische verbindingen gebruikt in deze ballen. Ze komen in veel mooie uitvoeringen met hoezen van stof, Leiv stof, vilt of leer. Het kleurenpallet bestaat vooral uit rijke aardse tinten en poedertonen. De ballen hebben een handvat, zodat je deze makkelijk kunt verplaatsen. Ook heel handig; de bal rolt niet weg vanwege de ring die in de onderzijde verwerkt is. Handig als jij of jouw visite even niet op een stoel wil zitten. Of de familie wat balansoefeningen wil doen. Deze komt zeker op mijn verlanglijstje. In de mosterdkleurige Leiv stof.