Cityreport: Antwerpen

  • Datum: 4 januari 2019
  • Tekst: Marieke Mulder
  • Fotografie: Marieke Mulder
  • Leestijd: 4 min

Wanneer je naar Antwerpen gaat, kan je jouw dag of weekend weg, niet beter beginnen, dan op het prachtige station, dat iconisch is voor de stad. Antwerpen is heel creatief en innovatief. Op elke hoek van de straat vind je kleine start-ups en nieuwe en oude gebouwen wisselen elkaar constant af. Deze stad is erg divers, er is daarom voor iedereen wat te doen. Omdat Antwerpen zoveel te bieden heeft, hebben wij voor jullie de leukste hotspots uitgezocht.

antwerpen
| Shopping |

Space

Bij Space kan je terecht voor exclusieve kleding voor alle leeftijden; van baby’s tot tieners. De donkere, zwarte gevel van de winkel is uniek in de straat. Er wordt gelijk duidelijk dat je hier moet zijn voor kleurrijke en uitgesproken kleding. Zodra je door Space heen loopt, kom je in de bijbehorende dameswinkel terecht, waar ze soortgelijke kleding verkopen. Zo kun je samen met jouw kind rondstruinen en op zoek gaan naar de allermooiste kleding!

 

Merken: O.a. Little Remix, Maison Mangostan, Les Coyotes de Paris, Stella McCartney, Acne Studios, Finger in the nose, Bonpoint, Morley for Kids, Bobo Choses. 

 

Adres: Schoenmarkt 13 || Website: www.kidsofspace.tumblr.com || Instagram: @space_antwerpknokke

Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen

KID

Haar vriend is de oprichter van de winkel Vier in Antwerpen. Toen hij en Charlotte hun eerste zoontje kregen, was het moeilijk om leuke kleren voor hem te vinden. Bestaande boetieks boden bijna allemaal hetzelfde. Met name voor jongens was er weinig keuze. Toen kwam het idee om Vier voor kinderen te creëren en zo werd Kid geboren. Kid is echt een nieuwe generatie kinder- en jeugdboetiek. Als je door de rekken gaat, zie je een aaneenschakeling van uitgesproken items. Toch zijn deze ook zeker geschikt voor alledaags. Hier worden dan ook alleen de merken verkocht met een duidelijke identiteit. De collectie is echt een combinatie van authenticiteit en modern. Voor Charlotte is het ook belangrijk dat de producten op een ethische manier geproduceerd worden. Het interieur is, net als de collectie, erg uitgesproken met verschillende neontinten en leuke accessoires. Alleen daarvoor wil je de winkel al bekijken!

 

Merken: O.a. Acne Studios, Olli Ella, Maed for Mini, Collégien, Gosoaky, Bonton, Napapijri, Repose Ams, The Animals Observatory, Minimalisma, Little Remix. 

 

Adres: Steenhouwersvest 34/A  || Website: www.iamkid.be || Instagram: @kid.store.antwerp

Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen

’t Stad Leest

‘ Stad Leest is één van de beste, én leukste, boekenwinkels van Antwerpen. Het is een mooie en lichte boekenzaak met een heel uitgebreid aanbod. Je kunt hier, naast boeken, ook superleuke hebbedingetjes vinden zoals posters en kaarten. Dus het is ook zeker leuk voor cadeaus. Bij ’t Stad Leest staat er ook altijd rustgevende muziek op. Zo kunnen jullie op het gemakje het ideale boek uitkiezen! 

 

Adres: Steenhouwersvest 16  // Website: www.facebook.com/tstadleest // Instagram: @boekhandel_stad_leest

Play

Rewind is opgestart omdat de eigenaren aan wilden tonen dat duurzaam design ook mooi en hedendaags kan zijn. Het beeld hiervan was in België namelijk heel beperkt. Rewind staat voor het terugspoelen van het verhaal. Hiermee wordt het traject wat het product heeft afgelegd bedoeld. De producten die ze bij Rewind verkopen, zijn allemaal duurzaam en sommige kennen zelfs een achterliggend project dat een goed doel ondersteunt. Hier, bij Rewind, is het vooral belangrijk dat mensen bewust worden van hun ecologische voetafdruk. 

 

Merken: O.a. Cam Cam Copenhagen, Cink, Easy Peasy, Engel, Ferm Living, Gray Label, Fabelab, Liewood, Maed for Mini, Fine Little Day, Oli & Carol, Little Hedonist, Septembers. 

 

Adres: Kloosterstraat 63 // Website: www.rewinddesign.be // Instagram: @play.kidsstore

antwerpen
antwerpen
antwerpen

Graanmarkt 13

Elf jaar geleden zijn Tim en Ilse gestart met het waarmaken van hun dromen. Dit begon met het renoveren en inrichten van het pand waar Graanmarkt 13 in zit. Na drie jaar, op 13 februari 2010, is de winkel geopend. Ze wilden hiermee een plek creëren voor mensen die authenticiteit en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Graanmarkt 13 is een open huis, waarbij elke verdieping het verhaal van Tim en Ilse vertelt. De benedenverdieping is een restaurant, waar elke dag naar de no-waste cultuur wordt gestreefd. Op de begane grond en eerste verdieping zit de winkel, waar alle producten tijdloos zijn. Op de tweede en derde verdieping, waar Tim en Ilse ooit woonden, zijn er appartementen gerealiseerd die per nacht gehuurd kunnen worden. Bij Graanmarkt 13 worden niet heel veel kinderspullen verkocht, maar voor de moeders kan er natuurlijk ook niets ontbreken in dit lijstje! 

 

Merken: O.a. Graanmarkt 13, Indigena, Forget me not, Jellycat, Lobmeyr, KASSL, Frama, Ystudio, Susanne Kaufmann, Aeyde, Cereal. 

 

Adres: Graanmarkt 13  // Website: www.graanmarkt13.com // Instagram: @graanmarkt13

| Horeca |

Cafématic

Als je de dag goed wilt beginnen, ben je bij Cafématic aan het juiste adres. Alle broodjes zijn om je vingers bij af te likken, het personeel is onwijs vriendelijk en er staat genoeg op de kaart voor iedereen. Cafématic is erg gezellig ingericht, met onder andere zwart-witte tegeltjes op de vloer. In de zomer kan je hier ook heerlijk buiten zitten! 

 

Adres: Vleminckveld 2-4 // Website: www.facebook.com/cafématic // Instagram: @cafematicantwerpen

antwerpen

Me & My Monkey  

Me & My Monkey ligt in het verlengde van een van Antwerps’ leukste straten, de Kloosterstraat. In de zomermaanden is het in deze straat vaak markt. Dan is Me & My Monkey een ideale tussenstop tijdens het winkelen. Het heeft een klassiek interieur met bakken vinylplaten, servies uit grootmoeders tijd en kleine tafeltjes en kussentjes door het hele restaurant. Je kunt hier terecht voor koffie, thee en een stuk taart. 

 

Adres: Oever 18 // Website: www.facebook.com/myandmymonkey // Instagram: @meandmymonkeyantwerp

Divers

Divers is het gezondste restaurant in Antwerpen. Hier geloven ze erin dat puur voedsel niet alleen lekker smaakt, maar ook ervoor zorgt dat je je hierdoor het beste en mooiste voelt. Je kunt verschillende broodjes, sapjes en smoothiebowls krijgen. Alles wordt hier elke dag opnieuw handgemaakt. Het is echt overheerlijk en het ziet er superleuk uit. Ben je op zoek naar een instawaardig plaatje, dan is Divers zeker de plek voor jou!

 

Adres: Volkstraat 9 // Website: www.diversantwerpen.be // Instagram: @divers.yourhealthyfix

Wasbar

Wasbar is twee panden van Graanmarkt 13 verwijderd. Op 30 augustus 2014 openden Dries en Yuri de deuren van Wasbar Antwerpen. Je kan hier genieten van een ontbijt, lunch of dinner. Maar je kunt er natuurlijk ook een wasje draaien! Ze staan bekend om de bagel burgers, die tevens ook voor veganisten te verkrijgen zijn. De maaltijden zijn wel erg groot, maar hoe leuk is het om samen met jouw kind een portie te delen! 

 

Adres: Graanmarkt 15 // Website: www.wasbar.be // Instagram: @wasbar

antwerpen

Wanneer je een dagje weg bent wil je natuurlijk niet de hele dag rondstruinen. Gelukkig is er in Antwerpen genoeg te doen voor het hele gezin! Middelheimpark is een mooie plek om rond te wandelen, net als het Park Spoor Noord in de zomer. Op zaterdag is de Vogelenmarkt op de Oudevaartplaats. Het Pakt is ook zeker de moeite waard. Dit is een hotspot van creatieve en innovatie ondernemers uit Antwerpen. Lombardenvest, Steenhouwersvest, Kammenstraat en Kloosterstraat zijn vier straten die vlakbij elkaar liggen rondom het centrum. Hier zijn erg veel unieke boetieks en startups te vinden. Plein Dageraadplaats en Bar Noord zijn ook altijd erg gezellig in de zomer. Verder kan een bezoek aan Antwerpen Zoo natuurlijk niet ontbreken tijdens een stedentrip naar Antwerpen! 

Ook Antwerpen is een enorme aanrader! Zijn jullie dankzij dit artikel naar Antwerpen geweest? Tag ons in je stories en wie weet delen wij jouw ervaring ook!

Meer cityreports: