Selected by: Silly Billyz

  • Datum: 1 november 2018
  • Tekst: Evelien Erichsen
  • Fotografie: Evelien Erichsen

Voor alle ouders met kinderen die graag eten én veel knoeien hebben wij in Silly Billyz de ideale slab gevonden.

selected by

Maak kennis met Henning (11 maanden). Henning HOUDT van ETEN. En vooral van ‘ZELF eten’. Hij propt de stukken in zijn mond, meestal ongecoördineerd. De lepels die je hem wilt voeren accepteert hij soms.  Meestal niet. Dan vliegt al het eten in het rond. Altijd belandt de helft van het eten op hem, de tafel en op de grond. Henning houdt niet van slabben en trekt ze het liefste af. En geloof ons, Henning is een buldozerbaby en supersterk. Tot nu toe sneuvelde elke slab, behalve deze van Silly Billyz. Hoe hard hij ook sjort. Na een maaltijd zitten hij en zijn slab volledig onder de etensresten, maar zijn kleding is nog lekker schoon. Dat scheelt weer een wasje en voila: een duurzaamheidspuntje erbij!

Silly Billyz is het geestekindje van een Nieuw Zeelandse moeder met een reflux baby. Geen enkele slab werkte voor haar, dus ging ze zelf aan de slag.  Met succes, want wij  zijn fan van haar Silly Billyz long sleeve bib. Ideaal als eetslab voor onze kleine ‘sloppy eaters’. Vooral als je ze met hun handen laat eten. En dat is wat we doen. Na vallen en opstaan weten we nu uit eigen ervaring dat kinderen veel meer plezier halen uit eten als je ze zelf met hun handen laat eten. (Daar wijden we binnenkort een artikel aan.)

 

We hebben heel veel eetslabben getest en in Silly Billyz dé slab gevonden die ook echt werkt. Het is gemaakt van zacht fleece (voorzijde) en gecoat nylon (armen en achterzijde). Misschien niet de meest milieubewuste materialen. Maar: het gaat megalang mee (bij het eerste kind en nu ook bij nummer twee in gebruik) en daardoor ook heel duurzaam.

 

De slab is waterproof, vlekken resistent, PVC en loodvrij. Het is sneldrogend na een handwasje. Je kunt het ook in de wasmachine gooien en droger. De sluiting is met drukknopen in plaats van klittenband, wat handiger is als je veel wasjes draait. Want de gemiddelde klittenband wordt er niet beter op na veel wasbeurten.

 

Daarnaast krijgen de kids deze slab dus echt niet af. Ook vinden wij de bib mooi. Geen tierelantijnen en mooie kleuren. Onze favorieten zijn mosgroen, marineblauw en lichtgrijs. Wij vinden deze slab met prijzen vanaf €8,25 mooi geprijsd.  Wat ons betreft een ideale knoeislab!

DIT IS NIET GESPONSORDE CONTENT

Over Selected by us

De hoeveelheid websites op internet is ongekend. Waar moet je zoeken als je fijne dingen voor jouw kind en jezelf wilt? Wij gingen op zoek naar passie voor product, mens en milieu. Naar mooie merken & mensen met bijzondere verhalen, die wij graag vertellen en laten zien.

Met Selected by us selecteren wij de mooiste sites op thema en categorie. Nu kun je voortaan snel de allerleukste sites checken.

Meer Selected by us: