PUSSYCATANDBIRD

 


 

Pussycat and Bird is een online magazine en verzamelsite voor de stijlvolle en bewuste ouder. Anno 2016 vliegen ouders van hot naar her voor de kinderen, carrières en sociaal leven. Ze hebben vaak weinig tijd om urenlang te speuren naar iets bijzonders of interessants. Vanuit die behoefte is Pussycat and Bird geboren. De pussycat staat voor de levensgenieter, die gek is op alle mooie en lekkere dingen in het leven. De bird staat voor de praktische, nieuwsgierige ouder die graag het overzicht houdt. Ben je op zoek naar toffe shops & merken, recepten, interessante informatie, inspiratie en kindvriendelijke plekken? Wij selecteren en verzamelen voor je. One stop & non stop inspiratie!


 

OPRICHTERS

 


 

ABOUT US

 

Evelien en Heidi ontmoetten elkaar in 2011 bij een uitgever van modevakbladen. Daar werkten zij lange tijd samen aan Boys + Girls magazine, het toonaangevende kindermodevakblad van Nederland. Evelien zette het tijdschrift op en bleef aan als hoofdredacteur. Al snel versterkte Heidi het team als redacteur. Samen verzorgden ze inspirerende fotoshoots, artikelen en interviews. Totdat Evelien de uitgeverij verliet vanwege freelance klussen en Heidi het stokje van haar overnam.

 

Jaren later kwamen ze weer bij elkaar. Inmiddels moeder, surften ze tijdens hun zwangerschap eindeloos lang het internet af. Op zoek naar informatie en veel inspiratie. Die haalden ze uit bijzondere shops, sites en plekken, die je niet overal vindt. Die tijd wilden ze andere ouders besparen. Het brainstormen naar een vernieuwend concept begon. Ze wilden alles op één plek (one stop) en continu (non stop). Ze wilden ook weer samen een magazine maken, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Alleen wilden ze dit keer alleen nog maar fotograferen, selecteren en schrijven over dat wat hen raakt. Het doel? Inspiratie delen en een overzicht bieden van zaken die het leven makkelijker, leuker en ook een beetje verantwoorder maken. Van merken tot aan inspirerende (insta)moms. Dit doen zij niet alleen, maar met een wisselend team van schrijvers, ontwerpers en fotografen.