Momspiration: Nina Pierson [Pt. 1]

  • Datum: 5 januari 2017
  • Tekst: Heidi Riekerk-Boomgaard

Nina Pierson (31) mag drie succesvolle bedrijven op haar naam schrijven. Nagenoeg alles wat ze doet lijkt in goud te veranderen, maar ook in zekere zin een ode te zijn aan de inspirerende man die haar grootbracht.

Nina Pierson (31) – Hoofdredacteur Bedrock Magazine, mede-eigenaar SLA en moeder van Ella Livia (8 mndn) – Getrouwd met Jop van de Graaf (32) – eveneens mede-eigenaar SLA

Je bent zonder twijfel onze ‘Momspiration’. Maar wat inspireert jou?
“Het lezen van boeken en het kijken van documentaires zijn mijn life sparks. Ik ben van nature een enthousiast persoon en heb een onderwerp nodig dat me genoeg intrigeert zodat ik er helemaal in op kan gaan.”

 

Wat lees of kijk je nu?
“Momenteel lees ik Autobiografie van een yogi van Paramahansa Yogananda; de yogi die o.a de Beatles inspireerde en yoga bekender heeft gemaakt in het Westen. Dat inspireert mij op spiritueel vlak. Maar ook de documentaire Before the Flood is een inspiratiebron. Het triggert mij nog meer om bewustwording van de klimaatverandering te bewerkstelligen bij mensen.”

 

Je bent een ondernemer pur sang. Hoe is dat zo gekomen?
“Mijn eerste kennismaking met het ondernemen was via mijn vader. Op mijn tweede verhuisden we met het gezin naar Thailand, waar mijn vader zijn eigen klamboe bedrijf opzette. Daarom kreeg ik al op jonge leeftijd mee hoe het is om hard te werken voor je eigen onderneming en wist ik niet beter dan iets voor jezelf te doen. Ik studeerde Communicatiewetenschappen en deed daarna een master journalistiek aan de UvA. Tijdens een stage kwamen mijn compagnon Annemarie en ik op het idee voor een cultureel uitgaansevenement Pop-Up Party (PUP). Dit groeide uit tot een creatief agentschap. Dat was mijn eerste echte stap als ondernemer. Het was een experiment dat onverwachts een groot succes werd.”

Waarom ben je uiteindelijk gestopt met PUP Creative Agency?
“Mijn ontwikkeling binnen het bedrijf stagneerde. Om PUP naar een hoger niveau te tillen was er een commerciëlere kijk nodig. Annemarie, mijn partner, was daar veel beter in dan ik. Ondertussen had ik samen met mijn man de biologische saladebar SLA opgezet en stond ik dus met één been in de culturele wereld en met één been in de gezondheidswereld. Het voelde te gespleten. Ik merkte dat ik me meer wilde ontwikkelen binnen één terrein en ik voelde steeds meer voor de missie om Nederland gezonder te maken. PUP paste daar niet meer bij.”

 

Was je niet bang dat dit gevoel voortkwam uit je zwangerschap?
“Zeker! Maar uiteindelijk bleek dat mijn zwangerschap dat gevoel enkel versterkt heeft. Eigenlijk gaf mijn dochter me van binnen een reality check. Ik begon na te denken over waar ik mee bezig was en wat ik nu precies wilde wanneer ik straks moeder werd. Ik vond het eng om zo’n groot besluit te nemen tijdens mijn zwangerschap, maar uiteindelijk ben ik er dankbaar voor dat ik het heb gedaan.”

 

Je zette vervolgens hoogzwanger Bedrock Magazine op. Ging dat samen met je zwangerschap?
“Ja en nee. Het gaf me ontzettend veel energie om iets nieuws en nuttigs op te zetten. We lanceerden Bedrock in februari en ik wilde in maart met verlof. Maar uiteindelijk moest ik zeven weken van tevoren stoppen met werken, omdat onze dochter een beetje achter leek te blijven in haar groei. Dat heeft me even met beide benen op de grond gezet en me gedwongen om te focussen op haar én mezelf, door rust te nemen.”

Inmiddels ben je moeder, hoofdredacteur en mede-eigenaar van twee bedrijven. Hoe houd je al die ballen in de lucht?
“Als ik heel eerlijk ben, vraag ik me dat ook wel eens af, haha! Dan zit ik op de fiets en denk ik ‘wat ben je nou eigenlijk aan het doen?’. Daarom is het ook heel belangrijk om af en toe even een moment voor mezelf te nemen. Dan doe ik aan yoga, ik mediteer of ik doe gewoon helemaal niets. Alhoewel dat laatste iets is wat ik heel erg moeilijk vind, maar daar helpt mijn man me goed bij. Maar ik moet wel zeggen dat Wayne Parker Kent, de uitgever, het voor mij mogelijk maakt om dit magazine te runnen. Zonder hen en de redactie achter me, zou ik dit nooit groot kunnen maken en denk ik zelfs dat ik het nooit had opgezet. Verder heb ik thuis twee dagen per week een hele fijne oppas, mijn moeder helpt een dag mee en Jop en ik zorgen ieder ook allebei een dag voor onze dochter.”

 

Waar ligt je focus op werkgebied?
“Bij Bedrock. Vier dagen in de week stuur ik het redactieteam aan en ik ga nu zelf verder werken aan de andere projecten van Bedrock. Van SLA ben ik eigenaar, maar je moet mijn functie binnen het bedrijf meer zien als consultant. Als ik een week offline ben van SLA, is er niemand die mij mist. Jop runt het bedrijf, dus voor hem is dat anders. Verder probeer ik ook privé focus aan te brengen. Wanneer het weekend is, is het ook echt weekend, maar als ondernemer lopen werk en privé nog wel eens door elkaar. Áls ik werk in het weekend, dan wel op een effectieve manier. Dan probeer ik in een uurtje alles te doen wat ik moet doen en daarna laat ik het los. Althans, dat probeer ik. Oefening baart kunst!”

 

Waar komt jouw gezondheidsmissie vandaan?
“Ik ben op jonge leeftijd geïnspireerd geraakt door mijn vader en moeder. Naast ondernemen deden mijn ouders in Thailand ook meditatie en heeft mijn vader zelfs drie maanden als monnik in een Boeddhistische tempel gezeten. Op mijn elfde werd er bij hem prostaatkanker geconstateerd met een levensverwachting van twee jaar. Hij verzette zich daartegen omdat mijn broertje en ik nog te jong waren. Samen met mijn moeder dook hij in de alternatieve geneeswijze en stuitten ze op het Moorman dieet. Hierbij eet je enkel plantaardige producten en zelfbereide voeding. Elke dag maakte mijn moeder vier groentesappen voor hem – iets wat in 1998 niet bepaald normaal was. Uiteindelijk heeft hij nog elf jaar geleefd, in plaats van de twee die de artsen hem hadden gegeven. Ik heb met eigen ogen gezien hoe belangrijk gezonde voeding is voor het lichaam en dat heeft me nooit meer losgelaten.”

En geestelijke voeding?
“Dat gaat hand-in-hand. Het een versterkt het ander. Ik probeer Nederland gezonder te maken. Enerzijds door op een makkelijke en lekkere manier gezonde keuzes te kunnen maken op eetgebied. Daarom zijn er nu acht vestigingen van SLA. Anderzijds is bewustwording ook een grote speler in het proces. En dat bereik je door informatieverschaffing, wat ik met Bedrock doe. Ik vond het tijd om spirituele onderwerpen uit de stoffige hoek te halen en over gezondheid te schrijven op een manier die iedereen zou aanspreken.”

 

Wat wil je zakelijk en persoonlijk nog bereiken in dit leven?
“Ik wil uiteindelijk twee goedlopende volwassen bedrijven hebben. Met SLA is dat natuurlijk al zo, maar met Bedrock zijn we pas net begonnen. Hiervan wil ik een gerenommeerd platform maken met allerlei mooie projecten naast de dagelijkse content. Denk aan een online cursus, een boek of een audio meditatieserie. Het is keihard werken en zoals met elk beginnend bedrijf gaat dat met ups and downs. En persoonlijk wil ik meer rust in mijn leven inbouwen. Wanneer Bedrock groeit en iedereen op de juiste plek zit, wil ik minder operationeel werken. En vooral veel genieten van het leven, mijn gezin en alles wat er op mijn pad komt.”

 

Is jouw carrièrepad een ode aan je vader?
“Dat is een hele mooie conclusie. Zo zou je het inderdaad kunnen zien. Hij is zeker mijn inspiratiebron geweest voor alles wat ik doe. Maar mijn pad is ook iets wat helemaal van mezelf is. Ik probeer daarin zoveel mogelijk m’n hart te volgen.”

 

Meer weten over Nina? Lees dan hier het tweede deel van dit interview!