Mio Meraki

  • Datum: 19 juni 2019
  • Tekst: Pussycat and Bird

“Kennen jullie Mio Meraki al?” Vroegen vrienden om ons heen. Het gonsde en nu weten we waarom: Mio Meraki is namelijk zo’n heerlijk creatieve boetiek met veel van onze favoriete merken.

Anna (links) & Maaike (rechts) met hun kroost. Foto@madebylon

Het idee voor Mio Meraki is ontstaan toen Anna Bergkotte samen met haar gezin tijdelijk in Zweden woonde. Ze kwam in aanraking met veel kleine, handgemaakte merkjes. Merken die veelal letterlijk achter de naaimachine waren gemaakt.

Eenmaal terug in Nederland begon Anna samen met Maaike Wegman de winkel Mio Meraki in Bussum en openden ze de online boutique store. Meraki verwijst in het Grieks naar dat wat met liefde & passie gemaakt is. Een ode aan al die persoonlijke merken. Inmiddels verkopen Anna en Maaike ook grotere merken – let wel geen massa productie – waar met veel dedicatie, liefde en passie aan wordt gewerkt.

De meiden houden van kleur, lekker zittende stoffen en creatieve prints. Kleding die kinderen zelf ook heel graag aan willen trekken in plaats van een mini me look. Daarnaast heeft Mio Meraki een Pre-loved sectie. Je kunt jouw tweedehands kleding inleveren en krijgt een direct shoptegoed bij de winkel, ongeacht of het wel of niet verkocht is. Je betaalt dus met je gedragen kleding! Een topconcept!

We worden blij van de fun en creativiteit van Mio Meraki. Zoals de No Place Like Home foto series, gefotografeerd door de getalenteerde Madelon Verdoorn. Deze series laten zien dat het geluk ‘m zit in juist de kleine dingen en de chaos van de alledag.

Anna: “We wilden geen poserende kinderen, maar ze juist thuis fotograferen, in hun eigen habitat. We wilden de lol, chaos, gekkigheid en liefde laten zien. Een ode aan het gezinsleven thuis.”