Mini & Me – Anne-Britt Hansen

Mini & Me – Anne-Britt Hansen

  • Datum: 6 december 2016
  • Tekst: Pussycat and Bird

mini-me-logo

Anne-Britt Hansen
Pearly Lee & Lovis Sue
@frankeysueshop

 

Bij Pussycat and Bird kunnen we ons totaal verliezen in kinderkleding. De bijzondere prints, het kleurgebruik, de vernieuwing; bijna nergens gebeurt dit op zo’n creatieve manier als in de kindermode. En soms vinden we het zó tof dat we het zelf ook in adult size zouden willen hebben. Gelukkig zien we steeds meer kindermerken die ook dameskleding gaan maken. Caroline Bosmans was misschien wel de eerste die de Mini & Me outfits weer tof maakte. Maar ze werd op de voet gevolgd door andere merken. En daarom gaan wij bij onze serie ‘Mini & Me’ op zoek naar merken die er zowel voor kids als dames zijn. We deden dit samen met drie bloggers en hun kinderen.

 

In dit eerste deel: Anne-Britt Hansen. Als mede-eigenaresse van de on- en offline boutique Frankey Sue in Den Haag en met twee dochters komt ook zij dagelijks in aanraking met de vele mooie dingen die de kindermodemarkt te bieden heeft. Daarnaast werd ze dit jaar uitgeroepen door de Dutch Mom Blog Awards tot Beste Instagrammer. Tijd voor een interview met deze mompreneur!

 

Concept: Pussycat and Bird, Hannah Lipowsky & Inès Beeftink | Fotografie: Hannah Lipowsky | Styling: Inès Beeftink | Haar & make-up: Marja Hermes | Fotografie assistent: Romy Baak. Met dank aan: De Ru verf- en behangzaak, Big & Belg, Toddlers & Tees en Orange Mayonnaise

 

Mini & Me - Anne-Britt

Wie is Anne Britt?
“Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, maar woon sinds 1 jaar in Den Haag. Toen ik zwanger was van mijn dochter Lovis, drieënhalf jaar geleden, startte ik mijn webshop Pearls & Swines. Vorig jaar heb ik de naam veranderd naar Frankey Sue Shop en heb ik samen met Karina van FRNKYS de gelijknamige winkel geopend in Den Haag.”

 

Wat is jouw persoonlijke kledingstijl?
“Ik heb een hele kleine collectie van simpele en tijdloze items, voornamelijk in het zwart. Daar voel ik me het prettigste bij.

 

Zie je iets van jouw kledingstijl terug in die van je kinderen?
“Nee, ik kijk voor hun garderobe echt meer naar wie zíj zijn. Pearly is echt meisje die het liefste jurken draagt en Lovis houdt van wat stoerdere kleding. Voor mezelf ben ik heel behoudend, maar voor hen totaal niet. Bij kinderkleding kan alles.”

Wat vond je van de outfits die jullie vandaag droegen tijdens de shoot?
“Wat mezelf betreft is het niet wat ik zelf snel zou kiezen, maar ik vond het wél leuk. Bij Pearly was ik weg van de jurk en het speelse van de cape vond ik heel mooi. Als er een beetje fantasie zit in kinderkleding vind ik het al snel leuk. Je zag ook dat ze meteen ging leven toen ze het aan had. Dat vind ik heel mooi om te zien.”

 

Is er een kinderkleding merk waar je zelf kleding van zou willen hebben?
“Niet heel veel. Het meeste is te meisjesachtig voor mijn stijl. MarMar Copenhagen vind ik wel erg mooi. En verder zou ik basics van Mingo voor volwassenen zeker een toevoeging vinden.”

FAVORIETEN | ANNE-BRITT

Kleding Laundry Industry, Levi’s, Modström, SNS hering, Vans. Interieur Merken: HAY, Mölle, Fine Little Day. Winkel: The Fine Store Den Haag. Boeken Het laatste boek dat ik kocht was Moody Bitches van Julie Holland. Kinderloze vakantiebestemming Pipa in Brazilië. Prachtige stranden, surfen tussen de dolfijnen, lekker eten… het was onze laatste vakantie met z’n tweeën.

 

FAVORIETEN | KIDS

Kleding Yellow Pelota, MarMar Copenhagen, GRO Company, FRNKY’S, Mingo, Minimocks, Maillots van Popupshop en jassen van Mini Rodini. Interieur Mum & Dad Factory, Tas-ka, luckyboysunday en beddengoed van Fine Little Day. Speelgoed Houten speelgoed van Ostheimer, poppen van Studio Escargot, Knutsel benodigdheden van Stockman. Boeken De Zonneprinses van David Grossman & Michal RovnerDe leeuw en het vogeltje van Marianne Dubuc en alle boeken van Jon Klassen. Gezinsvakantie Nu op de planning: een reis door Portland in Amerika. Maar we komen ook graag in Noorwegen, waar mijn roots liggen. In de toekomst willen we de roots van mijn man opzoeken en die liggen in Suriname en Indonesië. En binnen Nederland zijn we gek op Texel.

 

Wat Anne-Britt, Pearly & Lovis droegen:
Anne-Britt: Jeans Levi’s, blouse Denham en vest Beau Loves via Toddlers & Tees, schoenen Dr. Martens.
Pearly: Jurk Beau Loves, cape Bobo Choses, beiden via Big & Belg, legging Mainio, schoenen Dr. Martens.
Lovis: Trui Bobo Choses, broek Beau Loves, beiden via Big & Belg, schoenen Maá via Orange Mayonnaise.

 

Volgende week maandag maken we weer met een filmpje bekend wie de volgende influencer is. Wat we alvast kunnen zeggen, is dat het een enorm inspirerende en energieke powermom is! Stay tuned!

Meer van Mini & Me: