Kopenhagen met kids – Pt. 3

  • Datum: 12 november 2018
  • Tekst: Marieke Mulder
  • Fotografie: Heidi & Marieke
  • Leestijd: 4 min

We zijn op de helft van onze Kopenhagen trip en bewaren onze favoriete delen voor het laatst. Vandaag nemen we jullie mee naar Østerbro!

ØSTERBRO

Op ongeveer tien minuten fietsen van het centrum van Nørrebro ligt Østerbro. Langs de Peblinge Sø van Kopenhagen valt de natuur op in de grote stad, hier wordt Nørrebro met Østerbro verbonden. Østerbrois gelegen tussen de meren van Kopenhagen, waar Kopenhaagse gezinnen graag naartoe gaan in het weekend. Wil je de grote ketens vermijden, dan is Østerbro bij jou waarschijnlijk net zo favoriet als bij ons, want hier zijn namelijk de leukere kleine boetieks en onafhankelijke winkeliers te vinden.

 

Ook is Østerbro een buurt die rijk aan mooie en ruime AirBnb locaties. Volgens locals is dit als toerist de beste plek om te zitten met het gezin; weg van de drukte van het centrum, in de buurt van veel groen en op fietsafstand van alle andere bezienswaardigheden in de stad.

| Shopping |

Schoenen & fashion // Søstjernen

Geïnspireerd door haar eigen kinderen is Katrine Leisner twintig jaar geleden gestart met Søstjernen. Zij wilde de eenvoud in relatie tot kinderkleding en -schoenen combineren. Ondertussen is haar jongste kind veertien en Søstjernen houdt stand.

 

In samenwerking met het Deense schoenenmerk Angulus ontwerpt Katrine ook kinderschoenen. Deze worden door het merk verkocht, maar uiteraard ook in de winkel van Katrine. Alhoewel Søstjernen meer omschreven moet worden als een kinderschoenenwinkel, wordt er ook kinderkleding verkocht. Ze heeft enkele merken in het aanbod, waaronder haar eigen merk Søstjernen, wat exclusief hier wordt aangeboden. De productie hiervan moet aan de hoogste standaard voldoen, iets wat voortkomt uit het het project ‘Empowerment through Design’, wat Katrine heeft opgezet. Dit betekent dat alle producten met wol worden gemaakt van 100% wol door vrouwen uit Menzel Bourguiba in Noord-Tunesië. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat de vrouwen meer invloed hebben in hun samenleving door hen een hoger inkomen te geven.

 

Inmiddels is het concept Søstjernen uitgegroeid tot meer dan kindermode; zo opende Katrine in 2004 om de hoek van de kinderwinkel een dameswinkel, waar je niet alleen mode vindt, maar ook organic food producten.

 

Merken: Angulus, PèPè, Søstjernen, Camper, Manuela de Juan en Petit Nord.

 

Adres: Østerbrogade 50 & Willemoesgade 2 // Website: www.sostjernen.com/en // Instagram: @sostjernen

Fashion & verzorging | Pure Baby

Naast de dameswinkel van Søstjernen is Pure Baby gelegen. Hier wordt een breed scala aan producten van natuurlijke kwaliteit verkocht. De filosofie van Pure Baby is dat kinderen visuele rust, zachte materialen van natuurlijke kwaliteiten en een zuivere, gifvrije omgeving nodig hebben om de beste start van het leven te krijgen. De producten zijn voor kinderen van nul tot acht jaar en voor moeders en zwangere vrouwen.

 

Merken: O.a. Fabelab, The Organic Company, Born Copenhagen, CamCam, Wooden Story, Holmm, Serendipity, Elemental, Five More Minutes.

 

Adres: Willemoesgade 4 // Website: www.purebaby.dk // Instagram: @purebabydk

| Horeca |

Gro Spiseri

Gro Spiseri is de eerste boerderij op een dak in Denemarken. Zij zijn onderdeel van ØsterGRO, dit is stadslandbouw ondersteund door de samenleving. Op het dakterras van Gro Spiseri worden de producten hiervan verkocht. Het menu verandert het gehele jaar doordat het seizoensgebonden is. Alles komt van een biologische productie, geleverd door producenten, jagers en lokale kwekers. Er zijn natuurlijke wijnen, bieren en niet-alcoholische dranken te krijgen en het eten wordt geserveerd in ‘familiestijl’ op gezamenlijke borden.

 

Adres: Æbeløgade 4  // Website: www.grospiseri.dk // Instagram: @grospiseri

Joe & The Juice

Joe & The Juice is het Deense antwoord op fastfood. In plaats van een burger, frietjes en een postmix drankje, bestel je hier een juice naar keuze die vers bereid wordt. Daarnaast is er ook een kleine lunchkaart, eveneens vers bereid. Joe & The Juice vindt je door heel Kopenhagen en sinds kort zelfs ook in Nederland.

 

Adres: Østerbrogade 48 // Website: www.joejuice.com // Instagram: @joeandthejuice

| Parken & bezienswaardigheden |

Parken: Fealledparken – Ostre Anleag – Langelinie. Vijvers: Sortedams SøPeblinge Sø Sankt Jørgens Sø.

Volgende week maandag het laatste deel: Nørrebro!

Meer Kopenhagen