Acht uitjes voor de kerstvakantie

  • Datum: 21 december 2018
  • Tekst: Marieke Mulder

De kerstvakantie nadert en dat betekent dat er weer uitjes worden ingepland. Er zijn natuurlijk door het hele land kerstmarkten en veel ijsbanen zijn geopend. Maar wat is er nog meer te doen tijdens de kerstvakantie? Hierbij een aantal tips zodat jullie je niet gaan vervelen! 

Wat is er te doen tijdens de kerstvakantie? 

kerstvakantie

1. Amsterdam Light Festival

Deze winter is alweer de derde editie van het Amsterdam Light Festival. Elk jaar wordt de hele stad verlicht door kunstwerken van verschillende kunstenaars. Jullie kunnen de wandelroute zonder gids lopen, maar er zijn ook verschillende routes waarvoor je een kaartje moet kopen. Om 17:15 vertrekt iedere dag zelfs een familiewandeling. 

Waneer: 27 november t/m 18 januari
Waar: Amsterdam
Voor wie: Alle leeftijden
Entree: Prijzen vind je op de website
Meer informatie: Amsterdam Light Festival

kerstvakantie

2. Cool Event

In de kerstvakantie kan je, naast schaatsen, ook van de Ice Roetsjbaan afglijden op de boulevard van Scheveningen. Bovendien is er ook nog een ijsbeeldententoonstelling op het strand, naast de Pier. Genoeg te doen in Scheveningen dus! 

Waneer: 10 november t/m 20 januari
Waar: Scheveningen
Voor wie: Alle leeftijden
Entree: t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 11 jaar € 5,- en vanaf 12 jaar € 10,-
Meer informatie: Cool Event

kerstvakantie

3. Future Land

Middenin het grootste havengebied van de wereld staat informatiecentrum FutureLand, wat ook tijdens de kerstvakantie geopend is. Er is van alles te doen, zoals het bewonderen van fossielen, uitzicht over de terminals bewonderen vanaf het panorama deck, havenbedrijven bezoeken en Drop The Box spelen. Dit alles op de Maasvlakte in Rotterdam. 

Waneer: Hele kerstvakantie
Waar: Maasvlakte, Rotterdam
Voor wie: Alle leeftijden
Entree: Vanaf € 5,95
Meer informatie: Futureland

kerstvakantie

4. Winter Station

Tijdens de kerstvakantie wordt het Spoorwegmuseum omgetoverd tot Winter Station. Er kan geschaatst worden tussen de treinen, er is elke dag live muziek en natuurlijk ontbreekt het niet aan koek- en zopie kraampjes. Jouw kinderen kunnen zelfs marshmallows roosteren boven het kampvuur of meedoen met schminken en knutselen. Er is dus genoeg te doen voor het hele gezin bij het Winter Station!

Waneer: 22 december t/m 6 januari
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Voor wie: Alle leeftijden
Entree: Vanaf € 7,50
Meer informatie: Spoorwegmuseum 

5. Tentoonstelling Leonardo da Vinci

In de kerstvakantie staat Teylers museum volledig in het teken van Leonardo da Vinci. Er is een speciale speurtocht bij de tentoonstelling gemaakt voor kinderen. Als het is gelukt kan je een cadeautje ophalen bij de winkel. Ook zijn er elke vakantiedag gratis inkoopworkshops kunst en vliegwerk voor de hele familie.

kerstvakantie

Waneer: 5 oktober t/m 6 januari
Waar: Teylers Museum, Haarlem
Voor wie: Alle leeftijden
Entree: Voor volwassenen € 21,50
Meer informatie: Teylers Museum

kerstvakantie

6. Kerstmarkt Maastricht 

Ook voor kinderen is er genoeg te doen tijdens de kerstmarkt in Maastricht. Er zijn verschillende attracties zoals een draaimolen, het kersttreintje, een reuzenrad en niet te vergeten natuurlijk de schaatsbaan. Terwijl jij geniet tijdens het kerstinkopen in Maastricht kunnen jouw kinderen zich dus prima uitleven. 

Waneer: 1 t/m 31 december
Waar: Maastricht
Voor wie: Alle leeftijden
Entree: Gratis
Meer informatie: Kerstmarkt Maastricht 

herfstvakantie

7. Silent Disco

Bij de silent robot-disco ontdekken jullie dat robots niet alleen hersens, maar ook een hart hebben. Laat samen de beste dansmoves zien op kersthits zoals All I Want For Christmas en O Denneboom. Ook kunnen jullie in Museum Speelklok de tentoonstelling Robots Love Music zien en een muzikale rondleiding krijgen! 

Waneer: 22 december t/m 6 januari
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Voor wie: Alle leeftijden
Entree: Vanaf € 7,00
Meer informatie: Museum Speelklok

8. Het Amsterdamse Winterparadijs

De Amsterdamse RAI wordt vanaf vandaag omgetoverd tot een waar winterparadijs. Je kan er schaatsen, kerstfilms kijken, in het reuzenrad en zweefmolen, er worden winterse verhalen voorgelezen, je kan er langlaufen en in de tube slide, er kunnen sneeuwpoppen gemaakt worden en nog veel meer. En voor de kleine Disneyfans zijn Olaf en Elsa er ook elke dag van 13.00 tot 16.00. Kijk voor het actuele programma op de website!

Waneer: 21 t/m 30 december
Waar: RAI, Amsterdam
Voor wie: Alle leeftijden
Entree: Online: € 17,50 voor kinderen vanaf 4 jaar, € 5,- voor een begeleidersticket. Aan de deur: € 19,50 voor kinderen vanaf 4 jaar, € 7,50 voor een begeleidersticket.
Meer informatie: Het Amsterdamse Winterparadijs

Wij wensen jullie veel plezier tijdens de kerstvakantie!

De laatste artikelen op Pussycat and Bird