Inside by Fabienne

  • Datum: 14 augustus 2016
  • Tekst: Evelien Erichsen

Op Instagram en Pinterest komen de meest prachtige kinderkamers voorbij. Maar hoe doen real life moeders dit? In ‘Inside by’ nemen we een kijkje in de meest inspirerende baby- en kinderkamers. Voor deze eerste editie gingen we langs bij Fabienne van de Bor-Ruijters in Hoevelaken. 

 

Fabienne van de Bor-Ruijters (31) – grafisch vormgeefster – getrouwd met Jarno (30), moeder van Elias (3) – 31 weken zwanger van een dochter – Instagram: @fabienneruijters

Wat is jouw huis een plaatje! En ook zo zen’ Fabienne!
“Dank je! Ik vind het leuk als het er netjes uitziet. Als Elias uitgespeeld is, zet ik de dino’s recht, rol ik het touwtje van het pakhuiskatrolletje weer op en maak ik het keukentje op orde. Als hij zich heeft verkleed, gaat alles terug in de verkleedkist. Hup, kist dicht. Zo is het speelgoed ook een onderdeel van het interieur.”

Die speelkeuken is ook gaaf!
“Deze hebben we zelf gemaakt. Een vriendin –@vierwinden– die ik via Instagram heb leren kennen, heeft een zelfgemaakte speelkeuken. Op basis daarvan hebben we onze eigen versie ontworpen. Een houtzagerij heeft aan de hand van onze tekening een bouwpakket gemaakt. Op internet vonden we oude Friese witjes en daarmee betegelden we het wandje. De gasplaatjes zijn zwartgeverfde kurken onderleggers, het kraantje komt bij een bouwmarkt vandaan en bij Dille & Kamille kochten we mini keukenspullen. Dit was ons cadeau voor zijn tweede verjaardag. Hij speelt er nog elke dag mee.”

 

Je hebt vriendinnen via Instragram. Wie inspireren jou het meeste?
@leeuwro@vierwinden, @anoukvanhelmond, @petit_petite_nl, @marlonzwier, @lauraenjames, @sigridbulens.”

 

Hoe omschrijf je jouw interieurstijl?
“Basic met vintage, industrieel en design. Het is echt een combi; een beetje van dit, een beetje van dat. Het gaat om de balans. We vinden het belangrijk dat het iets toevoegt en bij ons past. Veel meubels en accessoires hebben een bepaalde waarde en herinnering.”

 

Pakte je de styling van de babykamer voor je dochter anders aan dan destijds voor Elias?
“Toen ik zwanger was van Elias, wilde ik het allermooiste en duurste. Maar toen hij eenmaal geboren was, besefte ik me dat een designkamer niet het belangrijkste is. Als hij maar gezond is. Ik wilde met een minimum bedrag en handige DIY een heel leuke kamer creëren. Aankopen van Kwantum, Ikea en Karwei combineerden we met kringloop, markten en toffe webshops.”

Het resultaat mag er wezen! Hoe heb je dit voor elkaar gekregen?
“We hebben de babykamer een oudroze look gegeven met okergele accenten. De stoel en lamp komen bij de Kwantum vandaan. De letterbak heb ik bij een kringloopwinkel gevonden. De bijtring is nog van mijzelf geweest. Verder hebben we twee keer een Ikea hack. Ik vond de inspiratie via Pinterest. De lamp is een Ikea boekensteun. Daar hebben we een extra gat in geboord en een okergeel snoer bij gekocht. De kast is van Ikea en deze hebben we leren handgrepen gegeven. Bij een plaatselijke houthandel hebben we planken op maat laten zagen voor de kast. De commode is van Elias geweest en heeft een nieuwe kleur gekregen. Omdat de commode strak is, bedacht ik dat er iets brocante boven moest komen. Op een markt vond ik dit wandrek, waarop mijn vriendin flink heeft afgedingt. Ik noem dat schat zoeken. Ik had een wensenlijstje in mijn hoofd met schatten en als ik ze dan vind voor een goede prijs, is dat kicken.”

 

Je hebt net Elias’ kamer aangepakt. Wat heb je hier precies aan veranderd en waarom?
“De kamer was mintgroen en dat vonden wij meer een babykleur. Ik wilde een stoere kamer. Dus dat werd legergroen en stoere items. Zijn commode ging weg en hij kreeg het grote bed. De kledingkast bleef. Een dure aankoop, maar we zochten bewust naar een mooie, grote kast waar hij lang mee kan doen. “

En wat een indrukwekkend pakhuis heeft hij op zijn kamer!
“Voor Elias’ derde verjaardag wilde ik iets bijzonders. Via de kinderkamerstylist.nl kwam ik bij Liefs van Liesje terecht en daar zag ik dit pakhuis. Mijn ouders wilden het aan Elias geven. Mijn zus kocht de boerderijdieren. Ik had het pakhuis naar mijn ouders laten versturen, zodat het voor ons toch nog een verrassing zou zijn. Het was zo leuk ingepakt, met een bestempeld kartonnen doosje en een handgeschreven kaart & factuur! Ik heb Liesje een bedankje met een foto gestuurd en zou er zo weer kopen.”

 

Zijn er nog meer plekken op internet waar je jouw inspiratie vandaan haalt?
“Pinterest en internet: De KinderkamerstylistvtwonenNeef LouisDeensStoer Metaal&SUUSApril and May.”

 

Je had het eerder over ‘schatten’. Wat zijn voor jou bijzondere schatten?
“Het wiegje voor de baby komt uit Jarno’s familie. Zijn oom heeft er zelfs nog in geslapen. Daarna is alles opnieuw bekleed en hebben bijna alle neefjes en nichtjes er ingelegen. De oudste is 27 en de jongste is bijna één. De commode kregen wij van mijn oom en tante. Inmiddels is mijn nichtje tien en mochten wij deze hebben. Voor Elias schilderden wij de commode blauw. Nu wordt de commode dus voor de derde keer gebruikt, met alleen een nieuw kleurtje. Het bed van Elias is van de oma van mijn moeder geweest. Als mijn moeder bij haar oma logeerde, sliep ze in dit bed. Toen ik drie was, kreeg ik dit bed. Nu slaapt Elias erin op dezelfde leeftijd. Echt bijzonder!”

Zo stylde Fabienne haar huis:

 

Kamer Elias:
Beddengoed: Hema
Kast Elias: Jorg Steigerhout
Boekenplank Elias: Ikea
DIY klus materiaal,+ Flexa Creations ‘Camouflage Green’ voor de muur: Karwei
Lamp: Kwantum
Legerkisten: familieschat
Dino poster: Loods5
Boeken, houten speelgoed, schleich dieren: Speelboek Amersfoort
Streepmand van House Doctor: Wonen met lef
Vintage pakhuis: Liefs van Liesje
Dieren voor pakhuis: Schleich

 

Babykamer:
Kapstokrek & vintage deken: Brocante markt
Vilten bolletjes: Cozykids.nl
Het bed van Elias: familieschat
Kast babykamer, boekensteun en boekenplank Elias: Ikea
DIY klus materiaal, Flexa Pure ’subtle rose’ voor muren: Karwei
Lamp, grijze kuipstoel: Kwantum
Letterbak: Kringloop
Handgreep voor babykast: Lerenhandgreepjes.nl
Poster konijn: Letterpers
Muziekdoosje van Ferm Living: Mister design
Verzorgingsproducten: Naïf
Okergele lampensnoer babykamer: Stoer snoer.nl

 

Woonkamer:
Playmobil schip, schooltafel en kinderstoel: Marktplaats
Flexa Pure, Mild Ocean: Karwei