Acht uitjes voor de herfstvakantie

  • Datum: 12 oktober 2018
  • Tekst: Marieke Mulder

Het is weer bijna herfstvakantie! Op zoek naar de leukste uitjes? Naast dat je samen naar het bos kan gaan, een bioscoopavond organiseert of een pyjamadag hebt, zijn er een heel aantal andere leuke activiteiten die plaatsvinden in de herfstvakantie. We verzamelden een aantal tips voor als je een dagje weg wilt en even de inspiratie kwijt bent. Wat gaan jullie doen?

1. Lego World
Lego World kan absoluut niet ontbreken tijdens een dagje uit in de herfstvakantie. Voor Lego hoef je niet per se in Denemarken te zijn want van 18 tot en met 24 oktober wordt de jaarbeurs in Utrecht omgetoverd tot een waar Lego paradijs. Kijk naar de mooiste bouwwerken en leer alles over techniek met YouTech!

Waneer: 18 oktober t/m 24 oktober van 10:00 – 17:00
Waar: Jaarbeurs Utrecht
Voor wie: Vanaf 1,5 jaar.
Entree: Vanaf 2 jaar. Online €19,50 en aan de kassa €25,00
Meer informatie: Lego World

2. Festival Jong
Festival de Nederlandse Dansdagen en Festival Jong komen op 14 oktober samen. Jonge dansliefhebbers kunnen genieten van twee voorstellingen. De winnaar van 2017, Papier, is vanaf 3 jaar en de voorstelling Balancing Bodies is voor kinderen vanaf 8 jaar. Ga met het hele gezin op avontuur en laat jullie meenemen in alle dansgenres tijdens Festival Jong. 

Waneer: 14 oktober om 11:00 en 14:00
Waar: Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Voor wie: 3 tot 18 jaar
Entree: Volwassen €11,00, kinderen €9,00
Meer informatie: Theater aan het Vrijthof

3. Miracle of Lights
Geniet ervan dat het ’s avonds steeds eerder donker wordt door een bezoek te brengen aan attractiepark Slagharen. Miracle of Lights is een lichtjesparade met een aansluitend avondspektakel waarbij jouw kinderen Randy & Rosie kunnen helpen met hun zoektocht naar het magische licht. Duizenden lichtjes veranderen het park in een magische omgeving.

Waneer: 3 oktober t/m 6 januari
Waar: Slagharen
Voor wie: Voor alle leeftijden
Entree: Vanaf €11,90 per ticket. Tot 3 jaar gratis.
Meer informatie: Slagharen

4. Halloween Julianatoren 
Kinderpretpark Julianatoren organiseert voor de allerkleinsten kinder Halloween. Het is een héél klein beetje griezelig, het park is versierd en er zijn verschillende activiteiten georganiseerd. Maak een tocht door het Griezeldoolhof of doe mee met de Halloween dansles. 

Waneer: 5, 6, 7 en 12 oktober t/m 28 oktober
Waar: Julianatoren
Voor wie: Vanaf 2 jaar
Entree: Online €20,50 en aan de kassa €22,50
Meer informatie: Julianatoren 

5. ChitChat 
Op zondag 21 oktober in het Maaspodium vindt ChitChat plaats. ChitChat is een dansvoorstelling voor kleuters. Twee vriendinnen bewegen speels over het podium. Verschillende recensies duiden aan dat het de top van het jeugdtheater is. Daar moeten jullie dus zeker heen! 

Waneer: 21 oktober
Waar: Maaspodium Rotterdam
Voor wie: Vanaf 4 jaar
Entree: Tot en met 12 jaar €8,00 en volwassen €12,00
Meer informatie: ChitChat

6. Space Expo 
Space Expo Noordwijk heeft een superleuk programma voor jong en oud in de herfstvakantie. Ontwerp jullie eigen Bibber Alien, pak de space shuttle of teken een ruimte stripverhaal. Maak samen een reis langs de sterren en planeten in het Space Expo tijdens de herfstvakantie. 

Waneer: 13 oktober t/m 28 oktober
Waar: Space Expo Noordwijk
Voor wie: Voor alle leeftijden
Entree: Kinderen 4 t/m 12 jaar € 8,00, volwassen €12,00
Meer informatie: Space Expo 

7. Cinekid Festival 
Het grootste kindermediafestival vindt ieder jaar plaats in de herfstvakantie. Kinderen worden hier gestimuleerd om een bijdrage te leveren aan de media, de leukste kinderfilms worden gedraaid en ze kunnen op verkenning in het MediaLab, een digitale speeltuin. Een heerlijke omgeving om te experimenteren en creëren met media, voor alle leeftijden! 

Waneer: 20 oktober t/m 26 oktober
Waar: Westerpark Amsterdam
Voor wie: 3 tot 14 jaar
Entree: Prijzen vind je op de website.
Meer informatie: Cinekid

8. Dutch Design Week
De Dutch Design Week is het grootste designevenement van Noord-Europa. Er zijn verschillende routes door de binnenstad van Eindhoven uitgestippeld die je samen met jouw kinderen kunt volgen. Zorg voor een leuke eerste kennismaking met design en ga op ontdekkingsreis langs diverse kunstwerken! 

Waneer: 20 oktober t/m 28 oktober
Waar: Eindhoven
Voor wie: Voor alle leeftijden
Entree: Vanaf €18,00
Meer informatie: Dutch Design Week 

Wij wensen jullie (alvast) een fijne herfstvakantie!