Testdive: Herbruikbare knijpflesjes van Green Jump

 • Datum: 18 mei 2019
 • Tekst: Pussycat and Bird
 • Fotografie: Heidi Riekerk-Boomgaard

Once you need less, you have more! Minder zwerfafval maakt onze aarde schoner. Voor ons en alle volgende generaties. Zero Waste is in opkomst. Denk maar aan de Zero Waste Challenge. Het is een mooi streven. Dat dit streven niet altijd zo gemakkelijk is, blijkt uit de verhalen op social media. Daarom zijn we bezig met een spin-off: Met kleine stappen minder afval produceren. Dit doen we door stap voor stap wegwerp producten te vervangen door herbruikbare producten. We hebben het vooral over producten die we dagelijks gebruiken, zoals plastic rietjes, boterhamzakjes, folie en knijpzakjes. Als laatste testen we nu de herbruikbare knijpzakjes van siliconen, het duurzame alternatief voor knijpfruit in de supermarkt.

Zelf kopen we regelmatig knijpfruit. Voor onderweg, of als schoolsnack. De kinderen zijn er weg van. Maar: het is drie keer slikken en op. En vervolgens zit je weer met plastic verpakking die je moet weggooien. De knijpflesjes zijn niet duurzaam én ook nog eens duur! Daarom zijn we gemotiveerd deze herbruikbare knijpzakjes van Squeasy te testen. En wat blijkt? Naast dikkere vloeistoffen zoals smoothies, zijn ze ook heel handig voor dunne vloeistoffen zoals sappen en limonade.

wat hebben wij getest?

Squeasy Snacker van Squeasy gear
Verkrijgbaar in 6 kleuren

Prijs: € 15,95 – 104 ml
Prijs: € 16,95 – 180 ml

Hier verkrijgbaar.

In deze lijn is er ook een lekdichte bidon.
Verkrijgbaar in 2 kleuren

Prijs: € 18,95 – 480 ml

Hier verkrijgbaar.

Over het product

 • De Squeasy Snacker heeft een verwijderbaar anti-lek ventiel. Hierdoor is het geschikt voor dikke dranken zoals smoothies (zonder anti-lek ventiel) en dunne dranken zoals water en limonade (met of zonder anti-lek ventiel).
 • De Squeasy Snacker kan volledig uit elkaar gehaald worden en binnenste buiten gekeerd worden in verband met schoonmaken.
 • De fles kan zowel op de onderkant staan als omgekeerd op de dop.
 • De fles heeft een lekdichte afsluitdop met klikscharnier.
 • De drinktuit heeft een druppelvangende rand.
 • De hals is breed zodat het gemakkelijk gevuld en schoongemaakt kan worden.

Afmetingen

 • Fles – 104 ml: hoogte – 10,5 cm
 • Fles – 180 ml: hoogte – 14 cm

Materiaal

 • Fles: 100% voedselveilig zacht, knijpbaar, stootproof siliconenmateriaal.
 • Sluitdop en drinktuit: veilig polypropeen.
 • De fles kan in de vaatwasser & vriezer.

Ons testpanel

Noa (3), Jesse (3) en Sammy (5) vormden ons testpanel en testten de 180 ml knijpflesjes. De drie begonnen met smoothies. Ze drinken veel water en limonade. Smoothies drinken ze vooral in de weekenden en hun moeder Eline koopt geen knijpfruit voor ze. Deze Testdive was dus extra leuk voor ze!

De drie waren gefixeerd op het vrolijkste knijpflesje dat een mix is uit groen, geel, rood en turquoise. Noa was het meest enthousiast van alle drie en kon niet stoppen met drinken. Nadat haar smoothie op was hebben we haar tussendoor ook water uit hetzelfde flesje gegeven, waarbij we het anti-lek ventiel erin deden. Noa, Jesse en Sammy vonden het erg leuk dat de flesjes uit elkaar gehaald konden worden en dat Sammy zelf haar flesje mocht bijvullen met de verschillende meegebrachte smoothies. Eline vond het leuke, handige, handzame knijpflesjes. Dit 180 ml formaat vond ze vooral geschikt voor een dreumes en peuter. Of voor grotere kinderen als je kleinere hoeveelheden wilt meenemen, zoals smoothies.

Wat vinden wij?

Gemakkelijk te vullen

Zoals gezegd hebben we de flesjes tijdens de Testdive bijgevuld en mocht ook Sammy haar eigen flesje bijvullen. Dat ging heel gemakkelijk en zonder knoeien vanwege de brede opening.

Goed schoon te houden

We hebben een paar keer de knijpflesjes schoongemaakt. Zowel met de hand als in de vaatwasser. Met de hand schoonmaken gaat heel gemakkelijk doordat je alle onderdelen in en uit elkaar kunt halen zonder gedoe. Het binnenste buiten keren was ook goed te doen. We hebben een paar keer de flessen in de vaatwasser getest en ze kwamen ongeschonden uit de vaatwasser.

Antilekrand

De drinktuit heeft een antilekrand wat praktisch is tijdens het drinken. Mocht er een beetje vloeistof op de tuit terecht komen, dan blijft het daarop liggen vanwege de rand.

Compact en lichtgewicht

Het zijn kleine, lichtgewicht flesjes en dus gemakkelijk mee te nemen. De 180 ml weegt 70 gram en de 104 ml weegt slechts 52 gram. Ook kun je ervoor kiezen om ze leeg mee te nemen. Je kunt ze dan dubbelvouwen. Elastiekje eromheen en klaar.

Fijn materiaal

Het zachte siliconen materiaal is prettig bij het vasthouden en inknijpen. De flesjes zijn lekker zacht en liggen goed in de hand.

Gemakkelijk drinken

Drinken uit de flesjes gaat gemakkelijk. Wel moeten de kinderen even leren hoe ze het laatste restje vloeistof eruit zuigen. Als ze te hard zuigen en knijpen om het laatste beetje eruit te krijgen, kan het flesje vacuüm trekken. Dat is snel op te lossen door de dop even los te draaien om lucht erbij te laten. Het gaat prima als de kinderen zich aanleren hun hoofd naar achter te brengen en het flesje meer naar boven kantelen bij het laatste restje.

Multifunctioneel

Dankzij het verwijderbare ventiel kun je zowel dikke als dunne vloeistoffen drinken. Let er wel op dat je het ventiel eruit haalt bij het drinken van de dikke vloeistoffen zoals smoothies!

Conclusie

Wij vinden de knijpflesjes praktisch, handzaam, kindvriendelijk. Voor ons is het van toegevoegde waarde dat je zowel dikke als dunne vloeistoffen kunt drinken met deze knijpfles. Houd per vloeistof wel even in gaten of je het anti-lek ventiel wel of niet gebruikt. Het zo nu en dan vacuüm zuigen was niet zo handig, maar dat is snel opgelost. Helemaal als je de kinderen in het begin even laat zien hoe ze de knijpflesjes kunnen gebruiken. Wij vinden deze knijpflesjes naast een duurzame vervanger voor wegwerp knijpfruit ook heel handig voor sappen. Wij hebben dan ook na deze test zelf de flesjes aangeschaft. Het scheelt ons veel geld dat we nu geen knijpfruit meer hoeven te kopen en we maken minder plastic afval. Én onze kinderen vinden het een feest om eruit te drinken. Een uitkomst!

Sponsored content
Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Green Jump. De mening en ervaring van de reviewers is daarentegen niet beïnvloed en oprecht weergegeven. Pussycat and Bird schrijft alleen over zaken waar ze achter staan en zullen altijd een eerlijke review geven, ook als het om een betaalde samenwerking gaat.

Meer reviews