Festival TREK

  • Datum: 4 juli 2017
  • Tekst: Evelien Erichsen

Het is weer festival seizoen! En dan mag het rondreizende foodtruck festival Trek natuurlijk niet ontbreken. De organisatie van Festival Trek gaat het publiek verrassen en houdt zoveel mogelijk van het festival geheim. Pussycat and Bird kregen bij wijze van uitzondering een kleine sneak peak van de acts.

Hoe is Festival Trek ontstaan?
“Zeven jaar geleden startten we bij concerten met foodtrucks. We merkten dat deze mobiele festivalcateraars zo’n leuke setting creëerden, dat bezoekers soms zelfs vergaten zich naar het hoofdpodium te begeven. Daarom zijn we in 2013 begonnen een concept te ontwikkelen rondom deze cateraars; het foodtruck Festival TREK. We zijn 2014 gestart in Utrecht en Den Haag en trekken intussen langs negen steden.”

 

Hoe zouden jullie Festival Trek omschrijven?
“Een verrassend en ontspannen festival waarbij een stadspark wordt omgetoverd tot een groot en gezellig open luchtrestaurant, met (live) optredens, theater en kleinkunst.”

 

Het is een rondtrekkend festival. Verschilt het festival per stad?
“Zeker! Van de dertig foodtrucks, hebben we zo’n vijftien trucks die vast met ons meegaan. De overige truck zijn lokale en/of regionale cateraars & de leukste cateraars die zich ook voor de editie in die stad hebben aangemeld. Ook geeft de programmering op het veld en het podium altijd voorrang aan kunstenaars, bandjes, singer-songwriters of andere gezelschappen uit de stad of regio zelf.”

Kunnen jullie iets meer vertellen over de foodtrucks?
“We werken al vele jaren met foodtrucks en de aanmeldingen overstijgen het aantal plekken. Zo hebben we een ruime keuze en kunnen we ervoor zorgen dat er een goed gevarieerd aanbod staat met keukens uit alle windrichtingen en rekening houden met vis- of vleeseters, vegetariërs, veganisten en allergenen. En: voor elke portemonnee.”

 

Zijn er ook speciale foodtrucks en acts voor kinderen?
“Ja, de poffertjeskraam die vast met ons meegaat heeft bijvoorbeeld een levensgrote variant van Twister naast z’n kraam staan. Zo hebben veel trucks een kinderactiviteit bij hun foodtruck. Dat kan variëren van sjoelen en hoelahoepen tot skilopen of een zenuwspiraal. Er wordt geschminkt, versierd. Ook hebben we altijd een mooie zweefmolen of een nostalgische rups op festival TREK staan. Verder hebben we in alle steden ’s middags voor de kinderen een leuke theaterprogrammering staan, kinderentertainment, dan wel kinderkookworkshops.”

Vanaf welke leeftijd is Festival Trek voor kids vooral leuk en wat zijn de beste tijden, dagen en steden als je met je kids wilt komen?
“Het is voor alle leeftijden. We zien vanaf de eerste editie van het festival gezinnen met baby’s. De kinderen krijgen bij de ingang een polsbandje voor hun naam en telefoonnummer van de ouders. Aangezien het terrein omheind is, hoeven ouders zicht geen zorgen te maken dat hun kroost de benen neemt buiten het terrein. Naast de kinderactiviteiten die we de hele dag door hebben, is er ook tussen 16.00 – 18.00 een extra kinderprogrammering op zaterdag en zondag met kindervoorstellingen. We adviseren altijd lekker op tijd te komen. De kinderen hebben het gegarandeerd naar hun zin.”

 

 

“Een verrassend en ontspannen festival waarbij een stadspark wordt omgetoverd tot een groot en gezellig open luchtrestaurant, met (live) optredens, theater en kleinkunst.” 

 

 

Kunnen jullie een sneak peak geven met de highlights voor de aankomende festivals in Den Bosch, Amsterdam en Den Haag?
“Meestal maken we de programmering van het entertainment niet van te voren bekend, omdat we graag willen verrassen. Maar we kunnen jullie alvast een voorstelling verklappen voor de aankomende festivals. In ’s Hertogenbosch treedt op donderdag bijvoorbeeld Theater Kamak op, bestaande uit acteurs met een verstandelijke beperking. In Amsterdam hebben we onder andere Rake Klappen, een fysieke familievoorstelling waarin het wiel opnieuw uitgevonden moet worden. En in Den Haag kun je onder meer naar Atlas  gaan, een theatervoorstelling van twee ballonvaarders op wereldreis. Op zoek naar de beste sigaar. Leuk voor alle leeftijden. ”

Algemene informatie

Wanneer?s Hertogenbosch: 6 – 9 juli | Amsterdam: 14-16 juli | Den Haag: 7 – 10 september Hoe laat? 14.00 – 23.00  Tickets? Gratis entree