Editor’s note: Bye for now!

  • Datum: 29 oktober 2017
  • Tekst: Evelien Erichsen
  • Fotografie: Heidi Riekerk-Boomgaard
  • Leestijd: 2:00 minuten

Pussycat and Bird, Heidi & team, volgers en bezoekers; wat ga ik jullie missen! Nooit geweten dat het zo lastig zou zijn om afscheid te nemen.

 

En het is verrekte lastig. Al lig ik er maar zeven maanden uit vanwege zwangerschapsverlof. Misschien zul je denken; ‘maar’ zeven maanden verlof?! Hoe bedoel je ‘maar’? Ja, ik weet het; het is een luxe. En absoluut een pittige tijd voor Heidi. Maar ik moet er wel bij vertellen dat ik met mijn chronische ziekte multiple sclerosis wat meer tijd nodig heb om op krachten te komen, vergelijkend met een gemiddeld gezond mens. Daar ga ik het verder niet over hebben. Ik heb er al een roman over geschreven en dat vond ik meer dan genoeg.

Goed, dus zeven maanden zonder Pussycat and Bird. Ook een soort kind. Van Heidi en mij. Eentje die niet te kort komt aan liefde en aandacht. Want wat zijn we blij met Pussycat and Bird. Wat een geweldige tijd. We maakten een vliegende start met een Dutch Mom Blog Award als meest veelbelovende nieuwkomer, nog geen maand na onze livegang. Al zijn we geen blog, maar een online magazine. En daarna zijn we blijven vliegen. Nu moet ik dit alles loslaten en even tussentijds landen. Dat deed ik al beetje bij beetje door de laatste maanden meer achter de schermen actief te zijn. Waarbij ik ook dingen deed die wat minder spannend waren en die ik niet zo snel zal missen.

 

Wat ik wél ga missen is al het andere. De interviews met inspirerende mensen, de fotoshoots, films maken, de samenwerkingen met freelancers en merken. De continue brainstorm, die we ‘Brainfarts’ noemen. Al die dagelijkse mails met de leukste voorstellen van kleine onafhankelijke merken, initiatieven, freelancers, bloggers wereldwijd. Wat een boost geeft dat telkens weer! Pussycat and Bird wordt herkend en erkend als creatief magazine voor ouders met kids. Precies wat we wilden.

 

Maar bovenal zal ik moeten afkicken van de dagelijkse samenwerking met Heidi. Haar sprak ik soms nog vaker als mijn eigen man en kind en nog altijd voelt onze samenwerking als goud. En goud, wil je eigenlijk niet missen. Zelfs niet voor zeven maanden.

 

Heidi zal het even zonder mij moeten rooien. En dat kan ze, want ze is niet alleen deel van onze creatieve denktank. Ze ís een tank. Maar ook tanks kunnen niet non-stop alleen doordenderen. Dus hoop ik dat jullie Heidi een beetje supporten tijdens mijn afwezigheid. Misschien als interviewer, fotograaf, stylist, illustrator, columnist of webbouwer? Of simpelweg als lezer die het accepteert als er de komende tijd misschien iets minder artikelen online staan. En leuke tips zijn natuurlijk ook altijd welkom!

 

36 weken zwangerschap, nog vier te gaan. Of misschien nog een dag, je weet het niet. Ik heb het niet voor het zeggen. En ik zal me eraan over moeten geven. Leven met overgave; zal ik het dan nu eindelijk leren? Het is aftellen en dan ga ik van brainstorm naar weeën storm. Wish me luck…en overgave.

 

Veel liefs,

 

Evelien