Boro*Mini

  • Datum: 19 september 2019
  • Tekst: Pussycat and Bird

De kleuren van Boro*Mini baby essentials zijn prachtig aards, de prints speels en de stoffen van hoogwaardig biologisch katoen. Het merk heeft een eigen sociaal productieatelier in Amsterdam waar met de hand op een natuurlijk manier geverfd wordt én werk & opleiding wordt geboden. Beter voor het milieu, de maatschappij en jouw kindje. Wat een mooi voorbeeld voor de kledingindustrie! 

Gebruik alles, verspil niets

Lotje Terra en Celia Geraeds zijn de vrouwen achter dit prachtige concept. In 2016 richtten zij Boro*Mini op. Ze volgen een filosofisch concept uit het oude Japan: Gebruik alles en verspil niets. Zo maken ze van alle restjes stof die overblijven in het productieproces nieuwe producten, zoals de bijtringen, slingers en speendoekjes.

Natuurlijk verven

Daarnaast zetten ze zich met hun natuurlijke productieproces in voor de gezondheid van natuur en mens. Het gemiddelde verfproces van de “gewone” textielindustrie is vaak een schadelijk productieproces voor het milieu. Deze toxische stoffen worden ook nog eens door ons grootste orgaan – de huid – geabsorbeerd als we textiel dragen, eronder slapen, erop liggen of ons ermee afdrogen. Lotje en Celia besloten daarom op een natuurlijke manier stoffen te gaan verven, speciaal voor de allerkleinsten. Wisten jullie dat de gevoelige babyhuid vier tot vijf keer dunner is dan de volwassen huid en dus nog veel meer absorbeert? Belangrijk dus dat we ze omringen met zoveel mogelijk natuurlijke producten.

Boro*Atelier: sociaal duurzaam

Om de productie van Boro*Mini te kunnen uitvoeren werd het Boro*Atelier opgezet. Het Boro*Atelier is een sociaal productieatelier waar een speciaal opleidingstraject wordt aangeboden aan langdurig werkzoekenden en/of statushouders. In het opleidingstraject leren deelnemers ambachten als naaien, zeefdrukken en plantaardig textiel verven. Ook werken de deelnemers samen met het atelier aan hun persoonlijke ontwikkeling. Fantastisch natuurlijk, want er leven nog onnodig veel mensen in de hoofdstad in een sociaal isolement en kinderen onder de armoedegrens. Het is absoluut de moeite waard om hun site te checken. Alleen al om geïnspireerd te raken!