Anouk Travels – Griekenland

  • Datum: 2 maart 2019
  • Tekst: Anouk Stolk
  • Fotografie: Anouk Stolk

‘We gaan nooit meer bezuinigen,’ besloten we nadat we weer vermoeid thuiskwamen van een vakantie met onze jonge kinderen.

Alles tiptop

Een jaar geleden spraken we in het vliegtuig een stel met drie jonge kinderen. Wij waren weer eens uitgeblust van een vakantie. Zij hadden een fantastische tijd gehad op nog geen 80 km van ons verblijf. Alles wat bij ons tegenviel, was bij hen tiptop in orde. Zelfs het weer leek op het middelste schiereiland van Chalkidiki stukken beter te zijn geweest. De naam van die plek heb ik goed onthouden: EKIES.

Een verademing!

Een jaar later bezochten we Ekies. Wat een verademing! Alles ziet er even prachtig en verzorgd uit en het eten is er heerlijk en veelal gezond. Voor kleine kinderen is het er echt bijzonder goed toeven zonder dat je als volwassene het gevoel krijgt in een soort kinderparadijs te zijn beland.

Ruime accomodatie

Wij hadden van tevoren gevraagd of het mogelijk was om een suite te krijgen met twee afgesloten kamers (ik heb inmiddels begrepen dat die er niet zo heel veel zijn) en hadden het geluk een van de beste suites te krijgen. Twee ruime kamers met flinke tweepersoons bedden  en een gigantisch terras. Het resort is vrij kleinschalig en alles is op loopafstand, dus volgens mij maakt het eigenlijk niet zoveel uit waar je zit.

Uitgebreid ontbijten

Het ontbijtbuffet is heel uitgebreid met veel vers fruit, goede koffie en ook zoete Griekse specialiteiten. Het restaurant ligt direct aan de baai en het fijne aan deze baai is dat het honderden meters duurt voordat het diep wordt. Dus terwijl wij nog een laatste hap van onze versgebakken groenteomelet namen, lagen de kindjes al in het water.

Chillen aan zee

Zodra wij klaar waren met ontbijten konden we meteen door naar een van de comfortabele ligbedden aan zee. Ook staat er een flinke mand met strandspeelgoed; dus dat hoef je in principe niet zelf mee te nemen. Hetzelfde geldt voor strandlakens; die kan je elke dag schoon en fris ophalen op vertoon van een voucher.

Rondom het zwembad

Tussen de middag hielden wij vaak siësta en ’s middags verhuisden we naar het zwembad. Dat bestaat uit een groot en diep bad, twee kleinere ondiepe badjes en ook weer een hoop fijne zonnebedden en een bar. Achter het zwembad zit een kleine speeltuin ietwat verstopt en hier worden ’s middags regelmatig sport & spel activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Restaurants

’s Avonds kun je kiezen uit twee verschillende restaurants van Ekies en buiten het terrein zijn er op loopafstand nog meer opties. Zo zit er een heel mooi en goed modern Grieks restaurant genaamd Melia om de hoek, met op woensdagavond live muziek. Verderop in de baai zijn er nog een aantal meer traditionelere taverna’s. Ook is er heel dichtbij een Italiaan met prima pizza’s. Maar het is vooral de combinatie van het springkasteel en speeltuintje waarom je er met kinderen naar toe zou moeten gaan als je rustig wilt eten; succes verzekerd!

Omgeving Vourvourou

In de directe omgeving van Vourvourou zijn talloze mooie strandjes en baaien te vinden en in heel Chalkidiki zijn ook zeker een aantal kleinere stadjes en dorpen die nog een mooi oud centrum hebben en de moeite waard zijn om te bezoeken.

Ontspannen in de spa

Om het verblijf nog aangenamer te maken heeft Ekies een hele fijne spa op het terrein, waar je kunt kiezen uit een uitgebreide lijst van behandelingen. De holistische massage is mij erg goed bevallen. Ook zijn er yogalessen die je kunt boeken en direct aan zee zit een supboard en bootjes verhuur. Allemaal heel erg goed geregeld.

Buiten hoogseizoen

Wij bezochten Ekies begin juni buiten de reguliere Nederlandse schoolvakanties om. Dat is in een hoop opzichten een prima tijd. Niet te warm en niet te koud en omdat de zee vrij ondiep is, is de water temperatuur al heel goed te doen. Zodra je gaat zwemmen in diepere baaien zal het meteen paar graden kouder zijn. Qua prijzen is het een stuk voordeliger dan in het hoogseizoen en het was nog niet zo heel erg druk. Er was een leuke mix van gezinnen, jonge stelletjes, senioren en veelal afkomstig uit Scandinavië, Duitsland en Engeland. Het personeel is vriendelijk, behulpzaam en spreekt heel goed Engels en wij vonden de sfeer heel erg gemoedelijk en rustgevend.

Er is eigenlijk niets negatiefs te melden over deze fijne plek. Behalve misschien dat de prijzen in Ekies en in de omgeving niet bijster laag zijn; het eten en drinken is vergelijkbaar met Amsterdamse prijzen. Maar wij vonden het het dubbel en dwars waard; zeker als je echt toe bent aan een vakantie met comfort in het voor- of naseizoen, zonder dat je er al te lang voor hoeft te vliegen of naar een massaal ‘all-inclusive’ achtig oord hoeft.

Anouk is onze nieuwe reisreporter. Ze deelt plekken met ons die relaxed zijn voor zowel haarzelf & haar vriend als haar twee jonge kids. Binnenkort verschijnt een interview met Anouk.

Meer travel