Onze 15 favoriete kraamcadeaus

  • Datum: 1 september 2019
  • Tekst: Heidi Riekerk-Boomgaard

De nazomer is een drukke tijd op het gebied van zwangerschappen en bevallingen. Vandaar dat we ongeveer om de week de vraag krijgen van vriendinnen wat nu de leukste babyshower- en kraamcadeaus zijn. En in plaats van elke keer weer een lijstje voorzien van links in Whatsapp te gooien, besloten we het nu ook met jullie te delen!

Cadeaus voor de baby

Op het gebied van baby cadeaus hebben we absoluut onze favoriete merken en winkels. Meestal zijn Archive Store, Big & Belg, &K en Lidor onze vaste go-to’s. Maar we belanden op het wereldwijde web ook nog wel eens op andere plekken. Hier enkele van onze favorieten:

Baby towel

Over het mooie Palais de l’eau hebben we al eerder geschreven. Eigenaresse Conchita ontwikkelde door haar eigen gemis een handdoek waarin je je baby kan wikkelen, zonder zelf nat te worden en moeilijke manoeuvres uit hoeft te voeren om je baby er veilig in te bedekken. En het merk is ook nog eens 100% organic verantwoord!

 

Baby towel green pastel 120×100 cm – € 49,95
Verkrijgbaar bij Palais de l’eau

Jumpsuit

Wanneer je ‘baby’ zegt denken wij al snel aan het merk Numero74. Zowel voor kleding, beddengoed als speelgoed. De stoffen voelen ontzettend fijn aan en de kleuren zijn zacht en alles behalve schreeuwerig. Ook beschikbaar in nog zeven andere kleuren én met lange mouwen.

 

Jumpsuit natural € 37,-
Verkrijgbaar bij Archive Store

Onesie

Ken je Moonbeam Collective al? Een prachtig slow living merk opgezet door Liza Henzen. Bij dit merk denken we vooral aan cadeaus voor meisjes, maar er zijn ook enkele items voor jongens in de collectie.

 

Embroidered Butterfly onesie – € 32,95
Verkrijgbaar bij Moonbeam Collective

Raising you

Die eerste fase gaat zo snel voorbij en de gevoelens kunnen overweldigend zijn. Laat dit allemaal niet verloren gaan en leg het voor je zoon of dochter én jezelf vast in dit mooie notebook. Ook beschikbaar in roze.

 

Raising you (blue) – € 35,-
Verkrijgbaar bij Elenfhant

Rammelaar / bijtring

Deze rammelaar van duurzaam berkenhout is ontwikkeld door Marsha van Play at Slaep. Het maakt een zacht rammelgeluidje en fungeert ook als bijtring.

 

Rammelaar € 16,95
Verkrijgbaar bij Jut & Juul

Houten borstel

Een essential, deze haarborstel van Redecker, maar stukken mooier dan de plastic varianten die je overal tegenkomt! De borstel is van hout en de haren zijn van geitenhaar gemaakt.

 

Borstel € 14,-

Verkrijgbaar bij Elenfhant

Badcape

Deze badcape van hydrofiele stof van Cats & Boys is heerlijk om je kindje in te wikkelen, maar staat ook nog eens prachtig in de badkamer. Ook beschikbaar in andere kleuren.

 

Badcape € 42,95

Beschikbaar bij Zoen voor Gust

Blokkendoos

Wooden Story is een merk dat prachtig duurzaam houten speelgoed maakt. Het duurt nog even voor ze ermee kunnen spelen, maar het mooie is dat ze er wel heel lang mee kunnen doen.

 

Blokkendoos € 37,50

Verkrijgbaar bij Archive Store

Wagenspanner

Deze wagenspanner van Heimess is van hout, natuurlijk en onbewerkt. Perfect cadeau voor de eerste levensfase!

 

Wagenspanner € 20,-

Verkrijgbaar bij Elenfhant

Bib

Slabbetjes zijn pas vanaf de vierde maand aan de orde, maar ook leuk om een cadeau te krijgen voor iets later. Deze bib van Lebôme is beschikbaar in vier kleuren, lokaal gemaakt in Frankrijk en van 100% mousseline katoen.

 

Bib € 21,95

Verkrijgbaar bij Zoen voor Gust

Cadeaus voor de papa’s en mama’s

Cadeaus voor de baby zijn natuurlijk altijd welkom, maar laten we niet vergeten dat de moeder negen maanden de kleine heeft gedragen en een behoorlijke prestatie neer heeft gezet door het op de wereld te zetten. Dus een cadeau voor mama is ook zeer attent.

Massage

Met de bevalling is misschien het zwaarste gedeelte achter de rug, maar nu komen de slapeloze nachten. Reden genoeg voor een cadeau waar de moeder even helemaal van kan bijkomen en relaxen. Het is erg lastig om voor iedere plek in Nederland een tip te geven. Wel kunnen wij The Rub in Amsterdam aanraden en Azzurro in Noordwijk. Maar in nagenoeg elke stad is een goede massagesalon te vinden!

Check-up

Na een bevalling kan er nog wel eens wat veranderd zijn in je hormoonhuishouding. Gun de nieuwbakken moeder een check-up en geef haar een bon van een orthomoleculaire arts. Die kan nagaan of alles in haar lichaam nog optimaal werkt en tips geven voor haar veranderde hormoonsamenstelling.

Newborn shoot

De kleine teentjes en vingers, die totale overlevering aan mama en papa, de eindeloze knuffelsessies en het voeden met de borst of hand… hele mooie pure momenten die voorbij zijn voor je het weet. Om deze momenten nooit te vergeten kan je ze laten vereeuwigen op beeld. Op die manier geef je een herinnering die nooit zal vervagen. In ons Selected By gedeelte vind je onze favoriete familiefotografen die dit als geen ander kunnen. Klik hier voor de selectie!

Oppepper

Om de slapeloze nachten te maskeren en zichzelf een goede oppepper te geven bracht Aesop de Ginger Flight Therapy op de markt. Dit is een natuurlijke verkwikkende pulsatiebehandeling die de zintuigen stimuleert.

 

Ginger Flight Therapy € 25,-

Verkrijgbaar bij Skins

Keep ‘em close

Wanneer je haar iets wil geven waarmee ze haar kind(eren) altijd dichtbij kan houden: de locket necklace van Lennebelle Jewelry. Hierin kan je een foto plaatsen en je kan er ook nog één of twee letters in laten graveren. De ketting is beschikbaar in goud en zilver. Ook Overload heeft een mooie variant hierop: de Ozone necklace. Hierin kun je 10 letters of cijfers laten graveren.

 

Locket necklace – € 59,- – € 84,-

Verkrijgbaar bij Lennebelle Jewelry

 

Ozone necklace – € 55,- – € 110,-

Verkrijgbaar bij Overload Studios