Recensie: ‘In de Verte’ in het Maaspodium

  • Datum: 13 november 2016
  • Tekst: Heidi Riekerk-Boomgaard

Naar een uitvoering met je kleuter… ‘Wordt dat een succes?’, vroegen we ons af? Een mooi experiment dachten we zo. Het was even zoeken naar de juiste doelgroep, maar uiteindelijk hadden we een voorstelling gevonden. ‘In de Verte’, ge√Įnspireerd door verhalen van Toon Tellegen, vertoond in het Maaspodium in Rotterdam.

Het was een voorstelling met meer uitbeelding dan woorden, maar de aanwezige kinderen vonden het prachtig. Het begon eigenlijk al voor we de zaal in kwamen, want de toneelspelers Malou van Sluis en Judith Sleddens kwamen de kinderen al halen uit de wachtruimte. Zo begon het verhaal buiten de zaal en werd dit verder uitgebouwd in de zaal.

 

De toneelspeelsters gebruikten een lijst als raam, waardoor zij steeds weer iets anders zagen in de verte. Ook werd er gebruik gemaakt van projectie met figuren, iets wat de kinderen allemaal enorm boeiend vonden. Na afloop van het stuk mochten de kinderen op het podium komen en, net als zij al die tijd hadden gedaan, door een lijst stappen en rondjes rennen op het podium. Als afsluiting kregen ze zelfs nog een sticker.

Onze kleuter vond het prachtig en vraagt sindsdien¬†wanneer we weer eens naar een voorstelling gaan in ‘Jottedam’… dus een geslaagde culturele middag!

 

Maaspodium, bedankt!

 

En wil jij de komende kerstvakantie ook met je kleintje naar een voorstelling? Houd onze Facebook pagina dan goed in de gaten, want binnenkort hebben wij weer een giveaway!